Skip to main content

Трећи позив за субвенције Пројекта конкурентне пољопривреде Србије „50:40:10

До краја марта 2023.год. очекује се расписивање трећег конкурса за субвенције Пројекта конкурентне пољопривреде Србије познатији као „50:40:10“. Као што је министарка пољопривреде Јелена Танасковић најавила током бизнис форума на Копаонику, трећи позив биће намењен за правна лица, предузетнике и задруге који се баве откупом, прерадом, складиштењем и пласманом пољопривредних производа.

Намењен буџет за овај конкурс износи 12 милиона евра, а у светлу глобалне енергетске кризе фокус инвестиција биће на обновљивим изворима енергије. Тренд раста инвестиција у соларне електране је евидентан и у Србији, па више информација о овом виду улагања можете добити од ENVI CERT SOLAR који је директно повезан са СИМ ЦЕРТ консултантима који, као и у прва два позива, помажу корисницима да дођу до намењених средстава.

Осим директне припреме за конкурисање на пројектима конкурентне пољопривреде Србије - „50:40:10“, наши консултанти пружају подршку и приликом конкурисања на ИПАРД програму. Ускоро се очекује расписивање и конкурса за Меру 1 - примарна пољопривредна производња, након тога за Меру 3 – прерада пољопривредних прозвода и на крају Меру 7 – рурални туризам.

Више о ИПАРД програму и актуелним Мерама можете пронаћи на www.ipard.co.rs